• Slide 14
  • Slide 2
  • Slide 6
  • Slide 11
  • Slide 13
  • Slide 1

Pravico izbrati si osebnega zdravnika imajo vse zavarovane osebe. Pri tem si zavarovane osebe lahko izberejo osebnega zdravnika splošne medicine, osebnega zobozdravnika, ženske pa tudi osebnega ginekologa.

Pri uveljavljanju pravic iz obveznega zdravstvenega zavarovanja skladno z Zakonom o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju, ima zavarovana oseba pravico do proste izbire zdravnika in zdravstvenega zavoda. Osebnega zdravnika si zavarovana oseba praviloma izbere ob prvem obisku pri zdravniku.

Osebni zdravnik za zavarovane osebe do dopolnjenega 19. leta starosti je specialist pediater ali specialist šolske medicine, izjemoma pa tudi specialist splošne medicine oziroma družinske medicine. Za zavarovane osebe starejše od 19 let je osebni zdravnik specialist splošne medicine oziroma družinske medicine ali specialist medicine dela prometa in športa, izjemoma je lahko tudi zdravnik splošne medicine s podiplomskim študijem socialne medicine. Ženske si izberejo tudi svojega osebnega ginekologa, vse zavarovane osebe pa tudi osebnega zobozdravnika. Izbrani osebni zobozdravnik za obdobje do dopolnjenega 19. leta je praviloma zobozdravnik, usposobljen za zobozdravstveno varstvo otrok in mladine.

Osebnega zdravnika si zavarovana oseba izbere po svoji lastni presoji med zdravniki v zdravstvenem domu ali med zasebnimi zdravniki, ki opravljajo osnovno zdravstveno dejavnost na podlagi pogodbe z ZZZS. Izbiro opravi tako, da pri zdravniku izpolni ustrezno listino. Za otroka, ki še ni star 15 let, to opravijo starši, varuh ali skrbnik. Seznam zdravnikov, ki si jih lahko zavarovana oseba izbere, in njihov delovni čas mora biti v zdravstvenem zavodu ali pri zasebnem zdravniku vidno objavljen v zdravstveni ordinaciji oziroma čakalnici.

 

V ZD Slovenske Konjice si lahko izberete naslednje zdravnike družinske medicine:

- Nina Jakop Lunežnik, dr.med, spec.spl.med.

 

V ZD Slovenske Konjice si lahko izberete naslednje zdravnike pediatre:

- Benjamina Trtnik, dr.med., spec.ped. - otroci od 0 do 19 let

- Saša Korez, dr.med., spec.ped. - otroci od 0 do 19 let

 

V ZD Slovenske Konjice si lahko izberete naslednje osebne zobozdravnike:

- Miha Kvas, dr.dent.med. - ZP Loče

- Branko Plazinič, dr.dent.med. - ZP Zreče

- Aleksandra Jan-Ledl, dr.dent.med. - OŠ ob Dravinji - otroci do 19 let

- Rok Denžič, dr.dent.med. - OŠ Loče - otroci do 19 let

- Lucija Reš, dr.dent.med. - OŠ ob Dravinji - otroci do 19 let

 

V ZD Slovenske Konjice si ženske lahko izberete tudi osebnega ginekologa:

- Maja Ivanišević Franić, dr.med., spec.gin. in por.

 

Spletna stran uporablja piškotke. Z uporabo piškotkov omogočamo boljšo uporabniško izkušnjo.
Ok