• Slide 14
  • Slide 2
  • Slide 6
  • Slide 11
  • Slide 13
  • Slide 1

Za cepljenje je v ZD Slovenske Konjice vzpostavljeno cepilno mesto v šolski ambulanti (pritličje desno), kjer lahko opravite samoplačniška cepljenja (KME, gripa, hepatitis B itd.) po predhodnem dogovoru.

Cepilno mesto: Šolska ambulanta

Tel.: 03 758 17 08

e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Cepljenje se izvaja po predhodnem dogovoru.

Redna cepljenja proti gripi in tetanusu se izvajajo v ambulantah osebnega zdravnika ali ambulanti nujne medicinske pomoči (samo za dislocirane ambulante ZD-ja) na predpisanem obrazcu!

Več informacij o cepljenju najdete na spletni strani NIJZ.

 

CEPLJENJE PROTI KLOPNEMU MENINGOENCEFALITISU

Zdravstveni dom Slovenske Konjice vas vabi, da poskrbite za varno gibanje v naravi in izberete cepljenje proti KLOPNEMU MENINGOENCEFALITISU (KME).

KME je virusna bolezen osrednjega živčevja, ki se prenaša z vbodom okuženega klopa in ogroža predvsem ljudi, ki se v obdobju aktivnosti klopov zadržujejo v naravni. Cepljenje je najučinkovitejša zaščita pred okužbo s to težko boleznijo osrednjega živčevja. Slovenija, še posebej pa celjska regija sodi med regije z visoko obolevnostjo za to nevarno bolezen za katero ne poznamo zdravila. Cepljenje je najbolj učinkovit ukrep za zaščito pred KME. Več informacij o cepljenju proti KME najdete na spletnih straneh NIJZ ali pri izbranem osebnem zdravniku.

Cena odmerka za odrasle 25,00 € in otroke 30,00 €.

SHEMA CEPLJENJA

V skladu s Programom cepljenja in zaščite z zdravili  se začne cepljenje  proti klopnemu meningoencefalitisu in sicer za odrasle v 49-eh letu starosti in otrok stare 3 leta. Za to skupino stroške cepljenja s tremi odmerki cepiva krije obvezno zdravstveno zavarovanje. če se želite zaščititi proti klopnemu meningoencefalitisu, stopite v kontakt s ambulanto svojega izbranega zdravnika ali pediatra, kjer vam bodo podali vse potrebne informacije v zvezi s cepljenjem.

 

CEPLJENJE PROTI GRIPI

Obveščamo vas, da bomo v četrtek 4.10.2018 pričeli z izvajanjem cepljenja proti sezonski gripi. Cepili se boste lahko pri svojem izbranem osebnem zdravniku v njihovem ordinacijskem času. Cena cepljenja za kronične bolnike in starejše od 65 let je 7 EUR, za ostale pa 14 EUR. Več informacij o cepljenju prejmete na spletnih straneh NIJZ ali svojem osebnem zdravniku.

GRIPA - kako se pred njo zavarovati in kako ukrepati v primeru, če zbolimo
GRIPA - izboljšamop preceplenost

Sezona cepljenja proti gripi je zaključena! 

 

CEPLJENJE PROTI PNEVMOKOKNIM OKUŽBAM

Za cepljenje proti pnevmokoknim okužbam pokličite ali pišite svojemu izbranemu pediatru. Za več informacij kliknite TUKAJ.

Spletna stran uporablja piškotke. Z uporabo piškotkov omogočamo boljšo uporabniško izkušnjo.
Ok